Reklama
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Warzywne pesto

Składniki (4 porcje): ● 6 dużych marchwi ● 2 pęczki bazylii ● 50 ml + 1 łyżka oliwy ● 2 ząbki czosnku ● garść pomidorków koktajlowych ● sól ● pieprz.

1 Marchew obierz, umyj i obieraczką do warzyw potnij na plastry, a następnie nożem na cieńsze paski.

Reklama

2 Bazylię umyj, osusz i zblenduj wraz z oliwą i czosnkiem.

3 Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oliwy i po chwili dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki. Po 2 min zdejmij z ognia i odłóż do dekoracji. Wrzuć na patelnię marchew. Podsmażaj ok. 3 min, podlewając 1/4 szklanki wody, aż woda odparuje, a marchewka będzie półtwarda.

4 Połącz marchew z bazylią i nakładaj na talerze, udekoruj pomidorkami.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 10 dag sera topionego, 10 dag sera pleśniowego typu blue, szklanka śmietany 36%, szklanka wody, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.