Reklama
  • Poniedziałek, 14 marca (13:05)

    Uniwersalne zimne sosy do pierogów

Świetnym dodatkiem do pieczonych pierogów są pikantne sosy. Pasują zarówno do dań z mięsem, jak i jarskich.

Sos jogurtowo-majonezowy. Wymieszaj po 4 łyżki naturalnego jogurtu greckiego i majonezu. Dodaj 2 obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny i sól oraz pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj. Przed podaniem sos warto dobrze schłodzić.

Reklama

Salsa pomidorowa. Obierz i posiekaj 1 czerwoną cebulę oraz 3 ząbki czosnku. Zeszklij na łyżce oliwy. Dodaj pokrojone pomidory z puszki, przypraw solą i pieprzem. Smaż 5 min. Wys tudź, wymieszaj z posiekaną zieloną papryczką chili i 3 łyżkami posiekanej kolendry.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Znakomicie podkreślą smak ciasta nadziewanego mięsnym farszem. Przygotuj je nieco wcześniej, by przed podaniem sosy zdążyły się schłodzić w lodówce. Jogurtowy. 3 łyżki gęstego jogurtu wymieszaj... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.