Reklama
  • Poniedziałek, 14 marca 2016 (13:05)

    Uniwersalne zimne sosy do pierogów

Świetnym dodatkiem do pieczonych pierogów są pikantne sosy. Pasują zarówno do dań z mięsem, jak i jarskich.

Sos jogurtowo-majonezowy. Wymieszaj po 4 łyżki naturalnego jogurtu greckiego i majonezu. Dodaj 2 obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny i sól oraz pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj. Przed podaniem sos warto dobrze schłodzić.

Reklama

Salsa pomidorowa. Obierz i posiekaj 1 czerwoną cebulę oraz 3 ząbki czosnku. Zeszklij na łyżce oliwy. Dodaj pokrojone pomidory z puszki, przypraw solą i pieprzem. Smaż 5 min. Wys tudź, wymieszaj z posiekaną zieloną papryczką chili i 3 łyżkami posiekanej kolendry.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:sos | S.O.S. | sosy | salsa | Salsa | k

Zobacz również

  • Składniki (4 porcje): ● 6 dużych marchwi ● 2 pęczki bazylii ● 50 ml + 1 łyżka oliwy ● 2 ząbki czosnku ● garść pomidorków koktajlowych ● sól ● pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.