Reklama
  • Środa, 18 czerwca 2014 (12:00)

    Spaghetti z zielonym sosem z bobu

50 dag bobu, 30 dag spaghetti, garść listków bazylii, mala cebula, ząbek czosnku, 20 dag śmietany kremówki, łyżka masła, sól, kolorowy pieprz

Reklama

1. Ugotuj bób w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź, obierz z łupinek. 2/3 porcji bobu zmiksuj razem z bazylią (część listków pozostaw do dekoracji makaronu).

2. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej masło. Podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj zmiksowany bób i chwilę smaż. Wlej śmietanę, przypraw solą oraz pieprzem.

3. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź. Polej przygotowanym sosem. Posyp całymi ziarnami bobu i udekoruj listkami bazylii.

czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 3, cena za porcję: 2,20 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:spaghetti | makaron | Bolognese | bób | makarony

Zobacz również

  • Składniki (4 porcje): ● 6 dużych marchwi ● 2 pęczki bazylii ● 50 ml + 1 łyżka oliwy ● 2 ząbki czosnku ● garść pomidorków koktajlowych ● sól ● pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.