Reklama
  • Poniedziałek, 30 marca 2015 (11:05)

    Sosy do zrobienia w 5 minut

Reklama

Aioli

Składniki: 1/2 szklanki majonezu, 2 ząbki czosnku. Obierz czosnek i rozgnieć z solą końcówką noża. Dodaj do majonezu. Pasuje do gotowanych warzyw, np.: fasolki, ziemniaków, brokułów, cukinii, selera naciowego.

Tatarski

Składniki: 1/2 szklanki majonezu, 2 łyżki drobno posiekanych korniszonów, łyżka kaparów, łyżka natki. Po wymieszaniu otrzymasz 2/3 szklanki sosu. Będzie dobry do zimnych mięs i ryb, także podawanych na ciepło.

Pomidorowy

Składniki: 1/2 szklanki majonezu, 1/2 szklanki drobno posiekanych suszonych pomidorów z zalewy. Wymieszaj składniki, jeśli chcesz, by sos miał jednolitą konsystencję, zmiksuj. Pasuje do pieczystego.

Musztardowo-miodowy

Składniki: 1/2 szklanki majonezu, łyżka musztardy pełnoziarnistej, łyżka miodu. Połącz składniki. Dodatkowo posyp po wierzchu grubo zmielonym pieprzem kolorowym. Podaj do pasztetu.

Olivia
Więcej na temat:sosy | sos | S.O.S. | 5

Zobacz również

  • Tatarski Pokrój w kosteczkę 1 duży korniszon, 5 marynowanych pieczarek, 2 marynowane cebulki perłowe oraz kawałek marynowanej czerwonej papryki. Dodaj roztarty ząbek czosnku, 1 łyżkę musztardy... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.