Reklama
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (14:00)

    Sos serowy

Składniki: 10 dag sera topionego, 10 dag sera pleśniowego typu blue, szklanka śmietany 36%, szklanka wody, sól, pieprz.

Śmietanę wymieszaj z wodą i zagotuj. Zmniejsz ogień, dodaj topiony ser i podgrzej do momentu jego rozpuszczenia. Następnie wrzuć pokruszony ser pleśniowy i całość dokładnie wymieszaj. Jeśli zajdzie taka potrzeba, sos dopraw do smaku solą i pieprzem.

Sos serowy podawaj do jaj, makaronów, kurczaka i ryb. Możesz zaserwować go z kawałkami sałaty lodowej lub surowej marchewki.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Potrzebujesz: 7-8 garści liści mięty (oberwij te ze szczytu łodyg, są smaczniejsze) i 40 dag cukru (nie uży waj cukru trzcinowego, bo syrop będzie nieapetycznie ciemny). więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.