Reklama
  • Środa, 26 czerwca 2013 (13:09)

    Smaczny dip z awokado

Jeśli nie masz awokado, to wystarczy jogurt, łyżka śmietany, koperek, pieprz i dip gotowy!

Doskonały do przekąsek, dań z grilla, warzyw, mięs, wędlin, ryb, a także jako smarowidło do kanapek, nachosów i krakersów. Łatwy i szybki do przygotowania. Nie wymaga wielu produktów.

Reklama

Składniki dipu z awokado (meksykańskie guacamole): jedno dojrzałe awokado, 2 łyżki twarożku lub sera koziego, 3 łyżki soku z cytryny lub limonki, łyżka oliwy z oliwek extra virgin, pół ząbka posiekanego czosnku, łyżka pokrojonej cebuli, sól morska, świeżo zmielony pieprz, chilli do smaku.

Przygotowanie: umyte awokado przetnij na pół, wyjmij pestkę, włóż do blendera i wszystko zmiksuj. Możesz też awokado rozgnieść widelcem i połączyć z pozostałymi składnikami.

Świat Seriali
Więcej na temat:Nie | dip | z | smaczne

Zobacz również

  • Jak zrobić mus chałwowy?

    1. Miskę ustawiamy na rondlu z gotującą się wodą. Wsypujemy 12,5 dag białej czekolady i roztapiamy. 2. Zdejmujemy miskę z palnika. Do roztopionej czekolady wkruszamy 6 dag chałwy o... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.