Reklama
  • Wtorek, 29 listopada 2016 (13:05)

    Robimy pesto pietruszkowe

Na suchej patelni upraż na złoty kolor po 50 g orzechów nerko wca i pestek słonecznika. Wsyp je do blendera i zmiksuj. Dodaj posiekany pęczek natki i 3-4 łyżki oliwy, ponownie blenduj.

Pesto jest zbyt gęste? Dolej odrobinę wody mineralnej. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj ze świeżym pieczywem lub makaronem.

Reklama

Życie na gorąco

Zobacz również

  • Oto przepisy, dzięki którym nawet kulinarni debiutanci przygotują wyborne, uniwer salne sosy do makaronu za piekanego z warzywami. Sos pieczarkowy: Oczyść i potnij 40 dag pieczarek. Cebulę... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.