Reklama
  • Czwartek, 17 listopada 2016 (13:05)

    Pasta dyniowa

Składniki: 50 dag dyni, pa pryczka chili, 5 łyżek gęsiego smalcu, 3 gałązki tymianku , szczypta kminku, 3 ząbki czosnku, sól, sok z cytryny.

Oczyść dynię i pokrój ją w kostkę. Z papryczki chili wyjmij nasiona i drobno ją posiekaj. Smalec gęsi rozpuść w rondelku z grubym dnem. Dodaj dynię, papryczkę chili i kminek. Całość podsmaż na wolnym ogniu. Kiedy dynia zmięknie, zmiksuj ją na gładki krem i dopraw do smaku listkami tymianku, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i sokiem z cytryny. Pastę podawaj z tostami.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Możesz zapiec pod nim różne warzywa z ziemniakam. Wystarczy ugotowane składniki wymieszać, przyprawić według uznania, przełożyć do formy, zalać beszamelem i wstawić do piekarnika. Przygotowany... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.