Reklama
  • Poniedziałek, 29 lipca 2013 (10:00)

    Najlepsze sosy do omletów i placków

Możesz nimi posmarować puszyste omlety, przełożyć chrupiące placki ziemniaczane albo nadziać cieniutkie naleśniki. W kilka chwil zyskasz pyszny wakacyjny obiad!

Reklama

Malinowy: 2 szkl. malin zmiksuj w blenderze z 2 łyżkami cukru oraz 2 łyżkami wiórków kokosowych. 1/2 szkl. śmietany kremówki ubij na sztywno, wymieszaj z musem malinowym. Dodaj łyżkę posiekanej mięty.

Morelowy - 4 duże, miękkie morele sparz, obierz ze skórki. Usuń pestki, miąższ pokrój i zmiksuj w blenderze. Ugotuj budyń waniliowy. Jeszcze ciepły wymieszaj z musem morelowym. Przypraw mielonym cynamonem.

Porzeczkowy - stop w kąpieli wodnej tabliczkę czekolady deserowej. Po 10 dag czerwonych i czarnych porzeczek oczyść, opłucz. Lekko rozgnieć je widelcem wraz z łyżką cukru pudru. Owoce i łyżkę rumu połącz z czekoladą.

Migdałowy - 20 dag twarożku śmietankowego rozgnieć widelcem i wymieszaj z 1/2 szkl. śmietany 18 proc. Posłodź cukrem pudrem, dodaj 4 łyżki posiekanych migdałów (jeśli lubisz, zastąp je orzechami laskowymi).

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:sosy | najlepsza

Zobacz również

  • Zapiekane warzywa z farszem warto urozmaicić, podając do nich sos. Oto łatwe przepisy na dwa uniwersalne dodatki. Śmietanowy. 200 ml kwaśnej śmietany (ew. gęstego jogurtu naturalnego)... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.