Reklama
  • Poniedziałek, 29 lipca 2013 (10:00)

    Najlepsze sosy do omletów i placków

Możesz nimi posmarować puszyste omlety, przełożyć chrupiące placki ziemniaczane albo nadziać cieniutkie naleśniki. W kilka chwil zyskasz pyszny wakacyjny obiad!

Reklama

Malinowy: 2 szkl. malin zmiksuj w blenderze z 2 łyżkami cukru oraz 2 łyżkami wiórków kokosowych. 1/2 szkl. śmietany kremówki ubij na sztywno, wymieszaj z musem malinowym. Dodaj łyżkę posiekanej mięty.

Morelowy - 4 duże, miękkie morele sparz, obierz ze skórki. Usuń pestki, miąższ pokrój i zmiksuj w blenderze. Ugotuj budyń waniliowy. Jeszcze ciepły wymieszaj z musem morelowym. Przypraw mielonym cynamonem.

Porzeczkowy - stop w kąpieli wodnej tabliczkę czekolady deserowej. Po 10 dag czerwonych i czarnych porzeczek oczyść, opłucz. Lekko rozgnieć je widelcem wraz z łyżką cukru pudru. Owoce i łyżkę rumu połącz z czekoladą.

Migdałowy - 20 dag twarożku śmietankowego rozgnieć widelcem i wymieszaj z 1/2 szkl. śmietany 18 proc. Posłodź cukrem pudrem, dodaj 4 łyżki posiekanych migdałów (jeśli lubisz, zastąp je orzechami laskowymi).

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:sosy | najlepsza

Zobacz również

  • Urozmaicą smak racuchów, omletów oraz naleśników z sezonowymi owocami. Ich przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu, a sprawi radość każdemu łasuchowi! Waniliowy: Ubij na sztywno 100 ml... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.