Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia (11:05)

    Domowej roboty musztarda

Składniki: 6 łyżek ciemnej gorczycy, 6 łyżek jasnej gorczycy, 2 łyżki octu winnego, 6 łyżek białego wina lub wody, pieprz, sól.

Gorczycę zmiel w młynku lub zetrzyj w moździerzu. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Przełóż musztardę do słoiczka, przykryj ściereczką i odstaw na dobę do lodówki, by dojrzała.

Reklama

Ważna jest ilość gorczycy. Im jest jej więcej, tym lepiej. Unikaj natomiast zbyt dużej ilości cukru. Najlepsza jest musztarda dijon, która nie powinna zawierać go wcale.

Takie jest życie
Więcej na temat:musztarda | roboty | Roboty | gorczyca

Zobacz również

  • Zapiekane warzywa z farszem warto urozmaicić, podając do nich sos. Oto łatwe przepisy na dwa uniwersalne dodatki. Śmietanowy. 200 ml kwaśnej śmietany (ew. gęstego jogurtu naturalnego)... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.