Reklama
  • Poniedziałek, 25 stycznia (11:05)

    Domowej roboty musztarda

Składniki: 6 łyżek ciemnej gorczycy, 6 łyżek jasnej gorczycy, 2 łyżki octu winnego, 6 łyżek białego wina lub wody, pieprz, sól.

Gorczycę zmiel w młynku lub zetrzyj w moździerzu. Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Przełóż musztardę do słoiczka, przykryj ściereczką i odstaw na dobę do lodówki, by dojrzała.

Reklama

Ważna jest ilość gorczycy. Im jest jej więcej, tym lepiej. Unikaj natomiast zbyt dużej ilości cukru. Najlepsza jest musztarda dijon, która nie powinna zawierać go wcale.

Takie jest życie
Więcej na temat:musztarda | roboty | Roboty | gorczyca

Zobacz również

  • Tak niewiele trzeba, by skomponować pyszny i niskokaloryczny dodatek, który podkreśli smak i aromat ryb, nowalijek oraz mięsnych specjałów. Oto nasze propozycje, które zainteresują nie tylko tych,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.