Reklama
  • Środa, 4 czerwca 2014 (11:05)

    Do czego wykorzystać beszamel?

W prosty sposób zrobisz warzywa pod beszamelem. Zapiecz pora, brokuły z żółtym serem lub mieszankę warzyw (z mrożonki). Na podgotowane warzywa wylej sos beszamelowy.

Beszamel dobrze komponuje się też z makaronami. Polej nim danie z ugotowanego makaronu (np. z kurczakiem) lub zapiecz z nim lasagne.

Reklama

Z beszamelem podaje się też mięso. Polej nim pulpety (i zapiecz) lub posmaruj tym sosem plastry upieczonego schabu czy cielęciny, i zapiecz.

Na żywo

Zobacz również

  • Na suchej patelni upraż na złoty kolor po 50 g orzechów nerko wca i pestek słonecznika. Wsyp je do blendera i zmiksuj. Dodaj posiekany pęczek natki i 3-4 łyżki oliwy, ponownie blenduj. Pesto... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.