Reklama
  • Środa, 4 czerwca 2014 (11:05)

    Do czego wykorzystać beszamel?

W prosty sposób zrobisz warzywa pod beszamelem. Zapiecz pora, brokuły z żółtym serem lub mieszankę warzyw (z mrożonki). Na podgotowane warzywa wylej sos beszamelowy.

Beszamel dobrze komponuje się też z makaronami. Polej nim danie z ugotowanego makaronu (np. z kurczakiem) lub zapiecz z nim lasagne.

Reklama

Z beszamelem podaje się też mięso. Polej nim pulpety (i zapiecz) lub posmaruj tym sosem plastry upieczonego schabu czy cielęciny, i zapiecz.

Na żywo
Więcej na temat:z

Zobacz również

  • Tatarski Pokrój w kosteczkę 1 duży korniszon, 5 marynowanych pieczarek, 2 marynowane cebulki perłowe oraz kawałek marynowanej czerwonej papryki. Dodaj roztarty ząbek czosnku, 1 łyżkę musztardy... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.