Reklama
  • Piątek, 17 lutego (14:05)

    Cebulowy winegret

Składniki: 6 łyżek oliwy z oliwek, łyżka octu balsamicznego, łyżka octu winnego, 3 szalotki, pęczek szczypiorku, łyżeczka musztardy miodowej, sól, biały pieprz.

Reklama

Wymieszaj ocet z oliwą, musztar dą, dopraw solą i pieprzem. Gdy uzyskasz jednolitą konsystencję, dodaj posiekane szalotki i szczypiorek. Dokładnie wymieszaj.

Świat & Ludzie

Zobacz również

  • Potrzebujesz: 7-8 garści liści mięty (oberwij te ze szczytu łodyg, są smaczniejsze) i 40 dag cukru (nie uży waj cukru trzcinowego, bo syrop będzie nieapetycznie ciemny). więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.