Reklama
  • Środa, 1 marca (11:00)

    Beszamel w trzech ciekawych smakach

Możesz zapiec pod nim różne warzywa z ziemniakam. Wystarczy ugotowane składniki wymieszać, przyprawić według uznania, przełożyć do formy, zalać beszamelem i wstawić do piekarnika. Przygotowany według powyższego przepisu sos możesz urozmaicać, dodając do niego przyprawy, zioła... Oto nasze wypróbowane sposoby.

Reklama

Czosnkowy. Zanim roztopione masło zasypiesz mąką, zeszklij na nim (krótko, ok. 30 sekund) 2 drobno posiekane ząbki czosnku.

Musztardowy. Do gotowego sosu dodaj 2 łyżki pikantnej musztardy, np. sarepskiej. Zrezygnuj z muszkatu.

Ziołowy. Beszamel uwielbia tymianek, oregano, bazylię.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 50 dag dyni, pa pryczka chili, 5 łyżek gęsiego smalcu, 3 gałązki tymianku , szczypta kminku, 3 ząbki czosnku, sól, sok z cytryny. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.