Reklama
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Beszamel w trzech ciekawych smakach

Możesz zapiec pod nim każdy rodzaj makaronu z warzywami. Wystarczy ugotowane składniki wymieszać, przyprawić według uznania, przełożyć do formy, zalać beszamelem i wstawić do piekarnika.

Przygotowany według przepisu na cannelloni sos możesz urozmaicać, dodając do niego przyprawy, zioła... Oto nasze wypróbowane sposoby.

Reklama

Czosnkowy: Zanim roztopione masło zasypiesz mąką, zeszklij na nim (krótko, ok. 30 sekund) 2 drobno posiekane ząbki czosnku.

Musztardowy: Do gotowego sosu dodaj 2 łyżki pikantnej musztardy, np. sarepskiej. Zrezygnuj z muszkatu.

Ziołowy: Beszamel uwielbia tymianek, oregano, bazylię.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Składniki: 10 dag sera topionego, 10 dag sera pleśniowego typu blue, szklanka śmietany 36%, szklanka wody, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.