-
Środa, 1 marca 2017 (11:00)
Aromatyczne sosy wieńczą dzieło
Oto łatwe receptury na dodatki, dzięki którym ziemniaczane zapiekanki zyskają jeszcze lepszy smak!
Śmietanowy. 200 ml kwaśnej śmietany (ew. gęstego jogurtu naturalnego) przypraw obranym, prze- ciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, szczyptą mielonej chili oraz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Jeśli lubisz, możesz dodać także świeże posiekane zioła. Polecamy koperek, szczypiorek oraz natkę pietruszki.
Pieczarkowy. Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim posiekaną cebulkę. Dodaj oczyszczone, grubo starte pieczarki. Smaż, aż odparuje płyn. Dodaj trochę śmietany. Przypraw solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Duś, aż zgęstnieje.
Czytaj również
Zobacz również
-
Oto przepisy, dzięki którym nawet kulinarni debiutanci przygotują wyborne, uniwer salne sosy do makaronu za piekanego z warzywami. Sos pieczarkowy: Oczyść i potnij 40 dag pieczarek. Cebulę... więcej
Twój komentarz może być pierwszy