Reklama
  • Środa, 1 marca (11:00)

    Aromatyczne sosy wieńczą dzieło

Oto łatwe receptury na dodatki, dzięki którym ziemniaczane zapiekanki zyskają jeszcze lepszy smak!

Reklama

Śmietanowy. 200 ml kwaśnej śmietany (ew. gęstego jogurtu naturalnego) przypraw obranym, prze- ciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, szczyptą mielonej chili oraz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Jeśli lubisz, możesz dodać także świeże posiekane zioła. Polecamy koperek, szczypiorek oraz natkę pietruszki.

Pieczarkowy. Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim posiekaną cebulkę. Dodaj oczyszczone, grubo starte pieczarki. Smaż, aż odparuje płyn. Dodaj trochę śmietany. Przypraw solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Duś, aż zgęstnieje.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Oto przepisy, dzięki którym nawet kulinarni debiutanci przygotują wyborne, uniwer salne sosy do makaronu za piekanego z warzywami. Sos pieczarkowy: Oczyść i potnij 40 dag pieczarek. Cebulę... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.