Reklama
  • Piątek, 24 maja 2013 (11:31)

    Błyskawiczny zimny sos do mięs i warzyw przygotujemy z jogurtu naturalnego (200 ml) i majonezu (2 łyżki). Mieszamy. Dodajemy łyżkę zmielonych orzechów laskowych, doprawiamy szczyptą cukru. Ozdabiamy siekanymi orzechami.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 maja 2013 (10:51)

    Składniki: 3 łyżki suszonej żurawiny, 180 ml jogurtu naturalnego gęstego, 180 ml majonezu, 2 łyżki pikantnego keczupu, 5 ząbków czosnku, sól, pieprz. Żurawinę zalej wrzącą wodą, odcedź. Przelej zimną, odcedź. Większe owoce pokrój na małe kawałki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Żurawinę wymieszaj z jogurtem, majonezem, keczupem i czosnkiem. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki do schłodzenia. Czas przygotowania: 10 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 1,50 zł. Przepi

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 maja 2013 (10:50)

    Doskonale nadaje się do smarowania mięs przed pieczeniem. Dzięki niej pieczenie mają lepszy smak.

    Czytaj więcej Komentarzy:0